ביטול תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/05/20 23:38 כב באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

מגיל 9 אני מנגן על כינור. מה שהתחיל כתחביב מהר מאוד התחיל לקחת חלק גדול מהחיים שלי כך שלא מזמן התקבלתי אפילו לפילהרמונית הצעירה. אך הבעיה (או אולי המזל) היא שהתחלתי ללמוד תורה. ואני מרגיש שאני רוצה להתקדם ולהתקדם ואולי אפילו להיות בעתיד רב בעז"ה, והשאלה שלי היא האם מותר לי להמשיך להתאמן על הכינור ולהתקדם? או שאני חייב לוותר על מה שהשקעתי שנים רבות מחיי ומה שמוגדר כאחד הדברים שממש מאפיינים אותי?

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, נפלא שמתלבטים בין שני דברים טובים. אשריך.

המטרה העיקרית והראשונית שלך צריכה להיות לנסות כמה שיותר לא להזדקק להכרעה בין שני הדברים, אלא לנסות לפעול בשני המישורים - ראשית במישור תלמוד תורה, אך לנסות ׳בצפרניים׳ לא לאבד את הנגינה. הנגינה חשובה מסיבות רבות - למן העובדה שהיא חלק מכישרון מיוחד שחנן אותך הקב״ה, דרך האפשרות שתפלס דרך מיוחדת לשילוב בין עולם לימוד התורה ועולם הנגינה, ועד העובדה שלא תהיה מתוסכל אלא שמח בעולמך.

כל טוב והצלחה גדולה