בגלל אדם שגזל ממני כסף אבד לי האמון באנשים ובכושר השיפוט שלי

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/07/20 11:50 כ בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בחורה חילונית, רוחנית שמחפשת כבר תקופה להיות קרובה ליהדות.

במהלך החודשים האחרונים הלוותי סכום כסף לאדם חרדי שאני מכירה, שלמד בישיבה מובחרת ומפורסמ, והוא הבטיח שיחזיר לי אותו תוך זמן קצר. הוא עשה רושם של מישהו מאוד רציני ולא היה לי ספק שהכסף יחזור אליי, סמכתי עליו מאוד. עברו ימים ולילות והבטחות מפה ועד להודעה חדשה, כל פעם נוקב בתאריך אחר ואיכשהו לא מסתדר או אפילו לא יוצר קשר בנוגע לכסף. הגעתי למצב שהייתי זקוקה לכסף מאוד, והוא ידע שמצבי הכלכלי אינו טוב (אני לא עובדת כרגע), ומצבו יותר טוב משלי. כשביקשתי ממנו אם יוכל להחזיר הוא לא ענה וחסם אותי לחלוטין בפלאפון מליצור איתו קשר.

אני אובדת עצות... מרגישה שהמעשה הזה הרחיק אותי מהדת, ואף יותר משקשה לי לאבד כסף בתקופה בה אני כה זקוקה לו-אני מרגישה שלא אוכל להלוות שוב כסף לאדם או לסמוך על אנשים לובשי כיפה שיהיו מוסריים, הרי עבירת לא תגנוב היא חלק מעשרת הדיברות הלא כן? אני מרגישה ממש נורא...

אשמח לעצה כיצד "להתגבר" על הרגרסיה שנוצרה לי בתהליך ההתקרבות לדת והפיכה לאדם טוב יותר.

אשמח גם לעצה איך להשיב את כספי... אני מנסה להיות מוסרית בדרכיי ולא לפנות לאף אחד מבני המשפחה שלו\מכרים שלו בנושא בשביל לא להלבין את פניו...

תודה רבה ושבוע טוב,

ליבי.

תשובה

שלום וברכה,

מקרה כואב ומצער.

בכל אופן, עלייך לעשות חילוק בין התורה ומה שהיא מחנכת אותנו, לבין אנשים שמגדרים את עצמם דתיים.

ועל כן, יכול להיות מקרים שגם אנשים שחובשי כיפה נופלים במעשים כאלו, שהרי יצר הרע יש לכולם.

בכל אופן, זה לא מייצג את כלל הציבור הדתי וכמובן לא את תורתנו הקדושה.

אם את לא מצליחה להחזיר את כספך בדרך הרגילה, מותר לך לפנות לגורמים נוספים שיעזרו לך בכך.

תמשכי להתקרב ליהדות ולהיות אדם טוב, הן במצוות שבין אדם למקום והן במצוות שבין אדם לחברו.

ברכה והצלחה