אני מדוכדך בגלל אפשרות של גלגול נשמות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/18 10:28 כד בחשון התשעט

שאלה

אני תקוע שנים בבעיות פרנסה קשות ולא מצליח להתרומם. כל מה שעשיתי: תפילות, תיקונים, פדיונות נפש, צדקה ומעשים טובים, לא הועיל.

חוששני יותר ויותר שזה קשור לגלגול נשמה ושזה התקוה שלי ואין מה לעשות.

בכלל, הכבודה שהאדם בא לעולם עם נשמה יד 2 או יותר, ושכל מה שיש לו לעשות בעולם זה רק לתקן פגמים מגלגולים קודמים, ממש מדכאת ומייאשת אותי.

מה עושים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אתה כותב שהגלגולים הם רק לתקן פגמים מגלגולים קודמים. דע לך שבספר שער הגלגולים (בני אהרן) הקדמה ח (עמו' עו) האריך בנימוקי הגלגולים ושם מבאר שבגלגול באים גם להשלים מצוות שחסרו בפעם הראשונה, וכן לצורך אחרים להדריכם ולתקנם .ועי"ש עוד סיבות, וכתב (שם) שהרבה גלגולים הם לתועלת ולא לתיקון חטאים. כך שקשה מאד להטיל את האחריות על גלגולים ודברים לא ידועים. עדיף להתעסק בדברים ידועים וברורים, וכדאי לגשת תחילה לגופים כמו פעמונים או מקימי שידריכו כיצד מנהלים משק בית אפילו כשהפרנסה דחוקה. כמו כן כדאי לפעמים ללמוד מקצוע אחר ולהתמקצע בו (אפילו להשקיע זמן ללמוד) אבל לאחר שיודעים מקצוע על בוריו הפרנסה קלה יותר. על כן ידידי הטוב חפש את האושר והשמחה מתחת לפנס המציאותי ואל תפנה אל הגלגולים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ