אלוהים אוהב אותי?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 11/11/19 10:48 יג בחשון התשפ

שאלה

שלום , אני קצת מתבייש לשאול אבל אבא שבשמים אוהב אותי?

אני התחזקתי בזמן האחרון והתחלתי להאמין יותר, ללכת לבית כנסת בשבתות ובחגים ולהניח תפילין כל יום.

אבל אני עדיין חוטא, אני מרגיש שאני לא בסדר אחד מהחטאים שלי הוא קצת מביך הוא מה שבנים בגיל הזה עושים ביד , ואני יודע שזה לא בסדר והרגע ביקשתי מחילה מאבא שבשמיים בכיפור ואני שוב חוטא

אתה חושב רב יקר שאבא באמת אוהב אותי? ויסלח לי על זה?

אתה חושב שאני יכול לעמוד ביצר הרע ולנצח אותו?

אתה חושב שאלוהים באמת שומע את התפילות והבקשות שלי ?

בבקשה תעזור לי

תשובה

שלום וברכה,

בוודאי שהקב"ה אוהב כל אחד ואחת מעם ישראל, כפי שנאמר "אהבת עולם אהבתיך".

(וישנם בתנ"ך הרבה פסוקים המוכיחים זאת וכן בדברי לחז"ל)

ואהבה זו היא לנצח נצחים, גם אפי' בזמנים שעם ישראל חוטא, והקב"ה מעניש אותנו ומגרש אותנו מארצנו, כל זה משום שהוא אוהב אותנו, ודואג לנו ורוצה בטובתינו. כפי שנאמר: "את אשר יאהב ה', יוכיח".

המחשבות שאתה מעלה, הן בעיקר עצת יצר הרע, שרוצה לייאש אותך ולהרחיק אותך ח"ו מהקב"ה.

תמשיך בעבודת ה' שלך בשמחה, ועם הרבה כוחות של חיים בריאים וטובים.

ברכה והצלחה