אכילת זיתים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/06/20 12:47 ו בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב.

אמי הייתה אצל מתקשרת (שמתקשרת לא עם מתים, אלא עם מלאכים חשובים וטובים שנסתרים לעינינו). המתקשרת אמרה (כך המלאכים מסרו לה) שיש לי איזושהי סתימה באחד מהצינורות בחזה ושעליי לאכול שישה זיתים בכל ארוחה על מנת לפתור את הבעיה הזו. השאלה היא, האם מותר לאכול כמות מופרזת כזו של זיתים (זה יוצא כמעט 20 ביום)? זה לא גורם לשכחה (כך שמעתי)? אני לא מפקפקת במסרים חס וחלילה, אך אני פוחדת שהפעולה תזיק לי. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

א. חשוב לדעת, שישנה בעיה הלכתית ללכת למתקשרת. על כן, אני לא יודע אם יש לך צורך לאכול כ"כ הרבה זיתים, בכל יום.

ב. לגבי אכילת זיתים, לא טוב לאכול הרבה זיתים כפי שמובא בגמרא בהוריות י"ג: שאחד הדברים שגורמים לשכחה, זה "הרגיל בזיתים".

ג. בכל אופן, פתרון לאכילת הרבה זיתים הוא לאכלם עם שמן זית.

ד. "תמים תהיה עם ה' אלוקיך", תרבי בתפילה ואמונה בבורא עולם.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות