איסור גזל 7 מצוות בני נח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/10/19 14:43 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני גוי ששומר שבע מצוות

רציתי לדעת אם בתור בן נח אני יכול להשיב גזלה כמו שכתוב כאן. כסף 400 שקל, קיסמי אוזניים, במבה בשקל מחנות וסודה בקבוק סודה קטן.

ויש גם אני די בטוח עוד אבל האם אני יכול לשלם במקום לא להחזיר כלום בצדקה וזה יהיה בסדר ?

תשובה

לשואל שלום,

כל הכבוד על שמירת המצוות, ה' יזכה אותך להפיץ את הבשורה ולהביא אחרים תחת כנפי השכינה.

דין גוי כדין ישראל לעניין זה, ולכן במקרה שיודע ממי גזל, עליך להשיב לאשר גזלת לו.

כך הדין לגבי כל מה שכתבת. אם אתה מתבייש, אפשר להחזיר בהבלעה.

(רמב"ם גזלה פרק ב | פלא יועץ ערך תשובה)

יהי רצון שנזכה לשוב בתשובה שלמה. אמן.