איך ייתכן שאנשים מתאבדים ע"פ היהדות?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/12/19 08:37 ח בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אם אין אלוהים מעמיד אדם בניסיון שלא יוכל לעמוד בו... אז איך יש מתאבדים?

תשובה

שלום וברכה,

שאלתך לא מספיק בהירה לי.

גם לפי ההנחה שהנחת: שה' מעמיד את האדם רק בניסיון שהוא יכול לעמוד בו, האדם יכול שלא לעמוד בניסיון ולבחור בדרך השלילית.

הבחירה להתאבד זו בחירה שלילית ואסורה לחלוטין.

הניסיונות שה' מעמיד את האדם דורשות ממנו להתמודד עמן, והם הרבה פעמים קשות מאוד.

אם את/ה נמצאת בתקופה קשה בחייך חשוב לשתף אנשים הקרובים לך בקושי, שימצאו לך את הדרך להתמודד, ולא לחשוב על האפשרות השלילית של התאבדות חלילה.

בהצלחה רבה,

הלל