אוכל לכלב בפסח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/04/19 13:13 טז בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב ,

יש ברשותי כלב שהמזון שלו אינו כשר לפסח אך כתוב עליו בבירור שהוא "אינו למאכל אדם".

"חיטה" ו "שעורה" - אינם ניראים לעין במזון הכלב .

חשוב לציין שהכלב חי מחוץ לבית וכמובן האוכל ניתן לו מחוץ לבית ללא כל מגע יד אדם ...

האם מחוייב אני על פי דין ליקנות אוכל כשר לפסח או שיש פיתרון אחר כלשהו ?

תודה וחג שמח

תשובה

לשואל שלום,

אמנם האוכל עצמו לא מיועד לאדם, אך חמץ אסור כל עוד הוא ראוי למאכל כלב.

אמנם, אם החמץ שבתערובת אינו ראוי למאכל אדם, התירו את תערובתו, אבל במזון כלבים על פי רוב אין המצב כזה.

במזון דגים לעומת זאת, כתב חכם בן ציון אבא שאול וכן הודה לו מרן הגרע"י זצ"ל, שמותר בפסח ללא כשרות כי החמץ שבו נפסל למאכל אדם קודם הפסח.

לכן למעשה: עליך לקנות מזון כלבים כשר לפסח. מצוי בחנויות.

(מקור: אור לציון חלק ג עמוד צה תשובה ה)

שנזכה לפסח כשר ושמח, וכל הישועות כולן!