מה לעשות שישמור עלי בחו"ל?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/19 15:25 יא בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, מחר אני נוסעת לברצלונה, ספרד (חו"ל) וכפי שידוע.. אין ארץ המוגנת כמו ארץ ישראל מכל הבחינות

(זאת הפעם הראשונה שאני טסה)

אולי יש משהו שאוכל לקחת או לעשות שישמור עליי בחו"ל? (מכל דבר... אנשים רעים, פיגועים, כל החי וכ'ו)

אני פשוט ממש רוצה לדעת כי אני לא ארגיש שם בטוחה כמו פה..

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש לך הרגשה נכונה. כשאנו בדרך אנו יותר חשופים לסכנות שונות.

לשם כך תקנו חז"ל את תפילת הדרך.

בכל יום, בנסיעה הראשונה ביום, תאמרי 'תפילת הדרך' מתוך ברכון או סידור. תאמרי אותה בתשומת לב ובריכוז. המילים של תפילה זו מכוונים בדיוק לרצון שיש לנו לזכות לבטחון במשך היום כולו.

סעי לשלום וחזרי לחיים ברכה ושלום בעזרת ד'