אובדניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/19 21:39 יט בחשון התשפ

שאלה

שלום וברכה הרב גלעד

אפתח דבר ראשון בזה שיש לי נטיות לשני המינים, לנשים בצד הריגשי יותר, ולגברים בצד המיני יותר.

אני מרגיש כול כך עצוב בשבועות האחרונים, יש לי חבר ממש טוב שאני לומד איתו חברותא, והתחלתי להימשך אליו בשבועות האחרונים - אני מרגיש כול כל מגעיל רבנו, אני מרגיש שאני לא מכבד את הכיפה והציצית שאני לובש וכובש, אני ממשיך לשאול את עצמי למה זה מגיע לי? אני לא בן אדם רע, למה הדבר הארור הזה צריך לפול עליי? למה אני לא יכול להיות כמו כולם?

לפני כמה חודשים שכבתי עם גבר, הרגשתי פשוט מחולל, הייתי בדיכאון לכמה ימים ופשוט לא הייתי יכול לשלוט בעצמי - אני מרגיש כמו איזה חיה שברגע שהיצר שבה מתעורר אני לא יכול לשלוט בו.

רבנו, אני מרגיש רגשות קשות של אובדניות, אני שונא את עצמי ואת הגוף שנתקעתי בו, רבאק למה זה מגיע לי? אני מרגיש צבוע כול כך בתחפושת שאני לובש כול יום - ואני מרגיש כאילו אני לא יכול לשרוד את זה יותר, אני לא יכול ללכת לסניף, או לבית ספר ללמוד, קשה לי. אני לא מוצא נחמה בשום דבר שאני עושה - ואני מרגיש שאני לא יכול יותר.

בימים האחרונים חשבתי פשוט לסיים עם זה, אולי ככה יהיה הכי קל, בלי כול הכאב ראש הזה, בלי כול השקרים והתככים שיצרתי לעצמי בשנים האחרונות.

רבנו אני אשמח לתשובה כנה, לא לאמר לי שהכול יסתדר, כי לפי המצב זה רק מחמיר.

רושם לך את זה מהמיטה שהציצית שלי סחוטה בדמעות.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן מצבך מורכב וקשה מאוד. אני מבין לרגשות האשם שלך, לקשיים לדיכאון וליאוש.

המצב שלך קשה מדי בשביל לפתור אותו בתשובה שלי.

אתה וודאי צודק שאמירה: "הכל יסתדר" מבטאת חוסר רגישות ואפילו אדישות כלפי המצב הקשה שלך.

להיפך - אני טוען ששום דבר לא יסתדר אם לא תקח אחריות חיובית למצב שלך - כלומר ללכת לאיש מקצוע כדי שידע ללוות אותך ולקדם אותך לפתרון שנכון לך.

ממליץ לך לפנות לפסיכולוג \ עובד סוציאלי \ יועץ - מישהו שאתה נותן בו אמון שהוא באמת ומכל הלב יסייע לך להתמודד עם הקשיים והסבל שעוברים עליך.

אני יודע על 'מכון שילה'; וודאי יש עוד מקומות ואנשים טובים בנושא.

אם אין לך מישהו אחר לפנות אליו - להלן הפרטים של מכון שילה

https://www.mshilo.co.il/