בקשה אחרי הדלקת נרות שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 04/09/06 12:22 יא באלול התשסו

שאלה

שלום.

שאלתי היא איזו בקשה ראויה להיאמר אחרי הדלקת נרות שבת וי"ט על ידי בחורה רווקה. האם תפלה למציאת בן זוג נחשבת בקשה פרטית שאין לומר אותה בשבת? תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום וברכה!

שעת הדלקת נרות היא שעת רצון גדולה ונהגו בנות ישראל להתפלל על צורכי הבית,זוגיות, עם ישראל, גאולה ועוד.
יש סידרים בהם מופיע נוסח הבקשה למציאת בן זוג, ואין לנו תפילה פרטית שהיא כללית כמו הקמת בית בעם ישראל!
אין שום מניעה לומר בשבת תפילה פרטית.
יהי"ר שיתקבלו תפילותינו ברצון!
אליה.