דבר תורה של מדריכות בסניף בני עקיבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/06/22 10:47 כה בסיון התשפב

שאלה

שלום, מה שלומך?

אנחנו יושבים פה חברי צוות הדרכה בבני עקיבא, ומתלבטים מאוד. החלטתי לפנות אלייך במטרה להבין מה מותר ומה אסור, מה מתאים ומה פחות.

אנחנו בסניף רעננה, סניף בני עקיבא מעורב.

פעולות וטיולים מעורבות, תפילה עם מחיצה כמובן, מפקד יחד.

יש אצלנו דברי תורה לאחר התפילה/ במהלך התפילה בבית הכנסת, ולאחרונה עלתה שאלה האם מותר למדריכות להעביר את דברי התורה- ולא רק למדריכים הבנים?

אנחנו מרגישים פה שבסוף בתור מדריכות שמעבירות פעולות, מחנכות ולוקחות חלק משמעותי- נשמח להעביר גם דברי תורה משמעותיים שיש לנו להעביר בסוף התפילה/במהלכה- מה שמותר הלכתית ולדעתך.

יש פה כאלו שמפחדים שאולי זה אסור הלכתית/ אולי יש בזה בעיות כלשהם.

נשמח ממש לקבל תשובה, גם בפאן ההלכתי וגם בפאן הדתי לדעתך.

תודה מראש ושיהיה יומנעים!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על פעילותכם.

לאמתו של דבר, איני מבין את השאלה:

בנות לומדות תורה. בכל סוגי הזרמים הדתיים, מקצה לקצה.

יש לבנות מה ללמד בתורה.

בכל תחום אחר – גם הבנות מובילות, ואני מעריך שיש קומונרית בסניף, שהיא האחראית על הסניף.

כיצד אפוא יעלה על הדעת, ומה יכולה להיות הסיבה התיאורטית לכך שבנות לא תאמרנה דבר תורה.

השאלה רלוונטית בחברות בהן נשים כלל אינן תופסות מעמד ציבורי, אולם ב"ה לא כך אנו נוהגים, ואם כן – מה בסיס הטיעונים לאי-אמירה.

הדבר הנכון לעשות הוא דבר תורה לאחר התפילה, כדי שלא יהיה טשטוש בין התפילה שהיא נפרדת והיא עם מחיצה, ובין לימוד התורה. וכמובן, בכובד ראש ובדרך הראויה לתלמוד תורה.

כל טוב