אמירת שם ה' בלימוד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/08/09 19:41 כב באב התשסט

שאלה

כשאני לומד גמרא או לפעמים כשאני קורא "זוהר" מופיע שם ה' "הויה" שלא בתוך פסוק האם מותר לקרוא אותו כהוויתו או פשוט להגיד ה' כמו שעשיתי עד עכשיו?

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

כשמדובר בקראת פסוק אז אין בעיה ואפשר לקרוא את הפסוק. כשמדובר בחצי פסוק עד ה"אתנחתא" גם כן מותר ואם מדובר במילה אחת או שתיים וכדומה שזה לא חצי פסוק אז יש לומר "השם" .

ודע לך כי מדרכי הלימוד הוא שגם אם מצוטט חלק מפסוק כדאי תמיד לעיין בפסוק בשלמותו והרבה פעמים מתבאר העיניין מהמשך הפסוק ולא מתחילתו ורק כתבו את ההתחלה בבחינת "ואידך זיל גמור.." ולכן כתוב מילים : וכ"ו , וגו', וכיוצא בזה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.