שימו לב: האקדמיה ללשון עברית מציגה - חריימה עם "גד"

לכבוד עונת החורף, באקדמיה ללשון העברית קוראים לציבור להתחיל לקרוא לתבלינים בשמם העברי: "תבלו את התבשיל בשמות עבריים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/02/23 23:08 י בשבט התשפג

שימו לב: האקדמיה ללשון עברית מציגה - חריימה עם "גד"
צילום: shutterstock

האקדמיה ללשון עברית אחראית לחידושי לשון רבים שהתקבעו בחיינו, ואנשיה עמלים יומם ולילה כדי למצוא פתרונות יצירתיים ומעשיים למילים וביטויים חדשים שישתלבו בשגרת החיים של דוברי העברית בארץ ובעולם. 

אמרו "גד" ולא כוסברה, "אזובית" במקום "אורגנו"

מאכלים ישראלים רבים מורכבים מתבלינים רבים מכל רחבי העולם בעקבות הקהילות היהודיות שעלו לארץ: למרוקאים יש את הפפריקה המרוקאית, לתימנים יש את החוויאג', לטריפוליטאים יש את הכרויה ולאיטלקים יש את האורגנו.

לכבוד עונת החורף, באקדמיה ללשון העברית קוראים לציבור להתחיל לקרוא לתבלינים בשמם העברי. "קרררר בחוץ וזה זמן מצוין להעמיד סירים על הכיריים. יש לנו רכיב סודי שיהפוך כל תבשיל מהביל – ללא רגיל: תבשלו את התבשיל בשמות עבריים!", כתבו אנשי האקדמיה.


‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍

"כוסברה – גַּד
‍‍‍‍אורגנו – אֲזוֹבִית
‍‍‍‍‍‍‍‍סוּמק – אוֹג
‍‍‍‍‍‍‍‍פפריקה – פִּלְפֶּלֶת
‍‍‍‍‍‍‍‍תימין – בַּת־קוֹרָנִית
‍‍‍‍‍‍‍‍זעתר – אֵזוֹב מָצוּי
‍‍‍‍‍‍‍‍קימל – כְּרַוְיָה
‍‍‍‍‍‍‍סלרי – כַּרְפַּס
‍‍‍‍‍‍‍‍מנגולד – סֶלֶק־עָלִים".
‍‍