בעקבות הדקירה ברחובות: ההנחיה של משרד החינוך לבתי הספר

רצף אירועי האלימות האזרחיים הגיע גם לבתי הספר, ושרת החינוך הנחתה את בתי הספר לשנות את מערך הלימודים מחר ולהקדיש את השעה הראשונה לשיח בנושא, "תופעה שבכוחנו לעצור"

שמחה ברנס שמחה ברנס, חדשות כיפה 13/12/22 18:24 יט בכסלו התשפג

בעקבות הדקירה ברחובות: ההנחיה של משרד החינוך לבתי הספר
זירת הדקירה ברחובות , צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

רצף אירועי האלימות האזרחיים במדינת ישראל לאחרונה לא נותן מנוח. שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון, הנחתה את מנהלי בתי הספר להקדיש מחר את שעת הלימודים הראשונה במערכת לשיח חינוכי עם התלמידים בנושא. כזכור, מוקדם יותר היום, נפצע נער בן 16 באורח קשה כאשר שהה בבית הספר התיכון ברחובות. החשודים נמלטו מהמקום וזהותם טרם ידועה. 

לאור זאת, בתי הספר יקדישו את השעה הראשונה ללימודים, לשיח חינוכי על תופעת האלימות שיש לה ביטויים במספר רב של זירות: בכבישים, ברחוב, ברשתות החברתיות, במגרשי הספורט, ובבתי החולים. לתופעה זו יש ביטוי במערכת החינוך במעשי אלימות ובשיח אלים המתנהל כלפי אנשי חינוך ותלמידים.

צילום: shutterstock

 מערכי שיח, שיישלחו היום לכלל בתי הספר, מותאמים לגיל התלמידים ולשלבי החינוך השונים. השיח החינוכי יתמקד ביצירת אווירה מכילה, מזמינה ומכבדת, ובמניעת שיח העלול להוביל לאלימות ועידוד התלמידים הצוותים וההורים לקחת אחריות חברתית, למנוע מצבים של פגיעה ולהיות שומרי סף במרחבי בתי הספר, בקהילה ובמרחב המקוון.

אלימות לא בבית ספרנו

שרת החינוך שאשא ביטון טענה כי האלימות הפכה למגיפה של ממש, "מקרי האלימות שבהם מעורבים בני נוער, מחייבים את המערכת להמשיך ולחזק את העיסוק במניעת אלימות, ולעצור את המערכת במקרים חריגים במיוחד, כדי לקיים שיח ופעילות עם התלמידים. המסר שלנו כמערכת חד וברור - אלימות לא בבית ספרנו! זה בידיים של כולנו למגר אותה, מבוגרים וילדים כאחד". 

יפעת שאשא ביטון

יפעת שאשא ביטון צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

"מערכת החינוך נוקטת עמדה ברורה אל מול ביטויי האלימות שפשטו בחברה הישראלית", הוסיפה מנכ"לית המשרד דלית שטאובר, "לכל אחת ואחד מתלמידי מערכת החינוך יש את היכולת להשפיע, לשנות את המציאות ולהפוך את החברה הישראלית לסובלנית, סבלנית ומכילה יותר. אנו קוראים לשינוי השיח בחברה בכלל וכלפי צוותי החינוך לשיח של תודה והוקרה על עבודתם. אלימות היא לא גזירת גורל אלא תופעה שבכוחנו לעצור כדי להבטיח לכולנו עתיד טוב יותר".