שורדים בחגים

תוההים כיצד תוכלו לשרוד את ארוחות החג ולשמור על המשקל? כמה טיפים לקראת החג

חדשות כיפה שרה בר אשר 06/09/10 00:00 כז באלול התשע

שורדים בחגים

"החגים (בה הידיעה), הם רק פעם בשנה!" כך יאמרו חלק מהאנשים מתוך תקווה לקבל הקלות בתפריט. אך למעשה חישוב מדויק מראה, שהחגים נמשכים על פני אחד עשר ימים. (כשלוקחים בחשבון את סעודת הפרידה, שלפני יום כיפור ואת סעודת הפיצוי, שאחריו).


אז, נכון שיש קצת יותר מחודשיים עד החג הבא, כדי להשיב עטרה ליושנה או במילים אחרות: להשיב מלתחה במידה הרצויה לבעליה, אך אסור לשכוח שמה שנקרא החגים אלו הם בסך הכול רק חגי תשרי. וכי למה נקראו החגים? אולי כדי להשכיח מעם ישראל בתקופה זאת את יתר מועדי ישראל ואת השבתות. (ומסתבר שהשבתות הן פעם בשבוע). לכן, אי אפשר לעצור את הרכבת ולרדת בכל תחנה ובכלל מי אמר ששבתות וחגים הם תחנות יציאה מתפריט טוב? (וכל זה עוד לפני שהזכרנו את האירועים המשפחתיים והחברתיים וכמובן את הטיולים).

כאן המקום לשאול את השאלה: מי אמר שמילה נרדפת למילה החגים היא ארוחות נוטפות שמן שמסתיימות בקינוחים מסוכרים?? אפשר בהחלט לחגוג את החגים כהלכתם עם מאכלים שמתאימים לגוף האדם ולאו דווקא עם אלה שמזיקים לו.

לכן, ערכתי לפניכם, באופן חגיגי, רשימה של עצות שימושיות, שיעזרו לכם לעבור את חגי ישראל בקלילות (תרתי משמע):


  • ארוחות הערב החגיגיות נערכות בשעה מאוד מאוחרת (בתקופת החגים עדיין חל שעון הקיץ) ואם סועדים עם ילדים בוגרים, או עם משפחה נוספת, הן אורכות זמן רב. אך מה לעשות שמערכת העיכול שלנו, שנבראה שנים רבות לפני עידן מר תקע וחברו שקע (ולכן נהגה לישון עם רדת החשכה), מתקשה לעכל בשעה זאת, את סעודות החג הכבדות ובמיוחד אם הן מכילות שלושה מיני בשרים, שמוגשים לצד שלושה מיני תוספות ולאחריהן שלושה מיני קינוחים. לכן המלצתי היא, תבססו את הארוחה על דג, ירקות ופירות.

  • בסעודת ראש השנה נוהגים לאכול מסימני החג. מסתבר שרק מאכילת הסימנים אפשר לשבוע. לא חייבים לאכול דוגמית מכל סימן, אלא אפשר לאכול ארוחה שלמה, המורכבת רק מהסימנים. מה שמחזיר אותנו שוב לארוחה קלילה המבוססת על דג, ירקות ופירות.


לשרוד את הסעודות בשלום


  • בראש השנה נהוג לאכול פרי חדש. הבעיה היא, שבעונה זאת של השנה מופיעים במרכולים פירות חדשים רבים. פתרון מקורי לבעיה הוא לקנות את כולם. פירות מתעכלים מהר מאוד (אפילו יותר מהר מהירקות). לכן הם מתאימים לשעת ערב מאוחרת (ושוב אנו נשארים עם אותו משולש נצחי: דג, ירקות ופירות).


  • לארוחות החג הנערכות בצהרי היום מומלץ להיעזר בספרי בישול המציעים מתכוני גורמה דלי שומן. תופתעו לגלות כמה ספרי בישול כאלה קיימים. סביר מאוד שתמצאו מתכונים אלה גם בספרי הבישול שבבתיכם (צריך רק לחפש!).

    רעיון לא מוצלח הוא לקחת את המתכונים הרגילים שלכם ולהוריד להם את אחוזי השומן. כך תאכלו כל החג את המאכלים האהובים עליכם רק בצורה של עונש. לכן עדיף להכיר ולהיחשף למאכלים חדשים.

  • אחרי החגים. המונח מציין טעות נפוצה כאילו החגים הם רצף אחד ארוך. את הימים שבין החגים, אותם ימי החסד, שרבים נוהגים לשכוח, אפשר לנצל לטיפול מהיר בחריגות המשקל (מתאים למי שלא קרא את הטור הזה לפני החג), עוד בטרם יהפכו למשהו גדול ומכביד (שוב, תרתי משמע).


שרה בר אשר, תזונאית טבעית, מטפלת באמצעות המייל, הסקייפ והטלפון. מדריכה משפחות במטבח הביתי. ובעלת קליניקות לתזונה טבעית ברעננה, בגדרה ובאלקנה.