????

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 13/03/10 21:34 כז באדר התשע

שאלה

מה זה להיות אדם דתי ???

אני רוצה לחזור בתשובה רציתי לישאול איך מתחלים ומאיפה מתחילים ....?

תשובה

שלום.
ברצוני לבשר לך כי כבר התחלת את הדרך בלי ששמת לב. "הרוצה להיטהר - מסייעים לו". עצם כוונתך להתקרב לבוראך כבר נחשבת להתקרבות. כדי להמשיך בתהליך המרתק שבחרת לקחת חלק ממנו, כדאי להיפגש עם רב הנמצא באזורך (אם יש מישהו שאתה מכיר, מומלץ אף יותר), וביחד איתו לעבור את התהליך.
חשוב לציין שני דברים חשובים:
1. ללכת לאט לאט. לא למהר. לעיתים בעלי תשובה רוצים מרוב התלהבות לקחת את הכל בבת אחת. דרך זו רק הורסת. כל פעם להוסיף עוד דבר ועוד דבר.
2. להיות מוכן לקבל גם דברים שלא מובנים, וזה יקרה הרבה. אולי ישנם דברים שבכלל לא חשבת שהם חובה/אסורים, להיות עם ראש פתוח ועם רצון לקבל את מה שילמדו אותך. ובעז"ה הקב"ה יסייע לך בדרכך החדשה והמרתקת. בהצלחה!