תרומת איברים

חדשות כיפה מכון שלזינגר 18/07/07 19:49 ג באב התשסז

שאלה

האם אני יכולה לתרום את כל איברי כל עוד אני בחיים?לאנשים חולים שמחכים לתרומה בכליון עיניים?

החיים לא האירו לי פנים .

לא הצלחתי בשום תחום בחיים.

אין לי למי לקום בבוקר - אני לבד

אין לי למה לקום בבוקר- אני מובטלת.

אני ב''ה בריאה.

לעומת זה יש אנשים שיש להם מחויבויות לסובב אותם והם חייבים להמשיך לחיות.

אבל גורלם לא שפר עליהם מבחינה בריאותית והם

זקוקים לתרומת איברים.

אני שואלת:

להתאבד , הרי אסור

אבל לתרום את כל האיברים עוד בחיים האם זה מותר?כדי להציל אנשים?

כמובן בהרדמה לנצח.

מחכה לתשובה

תשובה

גם זה נקרא אבידה לדעת ואיסור חמור משום רציחה. אם את בריאה ובגיל המתאים מותר לך לתרום כליה (אחת בלבד) עבור חולה שזקוק להשתלה בתנאי שבבדיקה של רופאים מומחים לא יימצא סכנה לחייך.
אבל שואל אני, למה לך לחפץ דווקא בהתאבדות או תרומת אבר "כדי להציל אנשים". יש הרבה מה לעשות עבור הזולת יום יום בהתנדבות בכל מיני חברות לגמילות חסד, למשל זכרון מנחם (עבור ילדים חולי סרטן) "עזר מציון" (לחולה ולנזקק), יד אליעזר (חלוקת מזון לנזקקים) וכן בבתי חולים בכל מיני תפקידים - וכך לקבל סיפוק וסיבה לחיות. כדאי מאד גם להתייעץ עם רב השכונה בה את גרה.

השאלה נענתה ע"י: רבני מכון שלזינגר