תפילין

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/02/10 14:12 ב באדר התשע

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת אם כשאדם מניח תפילין אם מעיקר הדין הוא צריך לשהות עם התפילין זמן מסוים כדי לקיים את המצווה? או שאפילו אפשר להיות נניח דקה אם התפילין ואז לצאת ידי חובה?

תודה רבה רבה !!

תשובה

שלום ציון!

מי שמניח תפילין ואפילו לזמן מועט ביותר יוצא ידי חובת מצוות תפילין באותו יום. אמנם יש להשתדל מאוד להניח תפילין במשך כל תפילת שחרית, ולפחות להקפיד להניח אותם בזמן ק"ש ותפילת שמונה עשרה.

בהצלחה!

אורי.