תספורת וגילוח במהלך ספירת העומר.

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 23/04/14 17:31 כג בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,

אמא שלי ממוצא ספרדי ואבא שלי אשכנזי. לפי איזו עדה יש עליי לנהוג בספירת העומר הספרדים או האשכנזים?

בנוסף רציתי לדעת מתי מותר להתגלח ולהסתפר במהלך ספירת העומר לפי העדה שעליי לנהוג לפיה? (שבתות, ראש חודש)

ומתי מותר להתגלח בסיום הספירה? בשבועות או בלג בעומר?

תשובה

שלום,

אתה צריך לנהוג כמנהג האשכנזים, כמו אביך.
לפי מנהג האשכנזים אין להתגלח או להסתפר בספירת העומר, גם לא לצורך שבת או ראש חודש, אלא לצורך גדול (למשל: תפקיד יצוגי בו מחייבים אותך להתגלח וכיוצא בזה).

אמנם, מותר ואף מצווה להתגלח ולהסתפר לכבוד יום העצמאות.

לגבי סוף זמן האבילות, יש מנהגים שונים, לפי רוב המנהגים האבילות היא עד ל"ג בעומר.

ברכה והצלחה.