שמיעת שיר באינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 25/02/10 09:54 יא באדר התשע

שאלה

שלום רב וצום קל!

שאלתי היא: האם מותר לשמוע שיר ישן בודד באינטרנט?למיטב ידיעתי יש רבנים הממליצים להחמיר ויש רבנים שמתירים.

דרך עולמי היא התורה ולהיות אובייקטיבי כמה שיותר, כי אז אתה מגיע לאמת האבסולוטית(בלי צדדים, בלי שוחד).

ישנה עוד בעיה אולי בעיה, יש בשיר ששמעתי אותו דרך אגב בטלויזיה קולות של אישה.

ישנה הלכה שאומרות שאין לשמוע בקול של אישה רק אם אתה רואה אותה שרה ואם לא מותר.

תודה רבה!!!

תשובה

שלום.
כמו שאמרת, ישנן הרבה דעות בנושא, וכל אחד ילך לפי שיטתו ורבו. אם אתה שואל אותי, כל עוד השיר נמכר בחנויות, אין לצרוב/להוריד וכו'.
גם לגבי שאלתך השניה ישנן הרבה דעות. עשה לפי שיטת רבך.