שירות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 23/02/10 17:21 ט באדר התשע

שאלה

שלום רב!

אני כרגע בת 17 וקבלתי צו ראשון ואין לי כל כל מושג מה עדיף לי לעשות שירות לאומי או צבא

כשאני שואלת אנשים שהם ממש דתיים הם אומרים לי שאם אני הולכת לצבא אני ממש הורסת לעצמי ומצד שני אנשים שהם דתיים אבל לא ממש חזקים אומרים לי שעדיף צבא כי זה הרבה יותר תורןם.

ולי נראה שאם אני ילך לצבא אני יצליח לשמור על עצמי כי גם גדלתי בבית דתי וגם היו הרבה מקומות שהתערבבתי עם חילוניים והצלחתי לשמור על עצמי.\

בקיצור אני ממש מבולבת ולא יודעת מה לעשות

אז אם כבוד הרב יגיד לי את דעתו אני מאוד ישמח

תודה!

תשובה

שלום.
מאחר ואת שואלת את דעתי, אני אמליץ לך לא ללכת לשירות צבאי, ואין זה משנה באיזו מסגרת צבאית תהיי. הצבא כצבא אינו מתאים לנשים. לכן המלצתי היא ללכת לש"ל ולבחור תחום שיספק אותך ויבנה אותך מבחינה רוחנית ומוסרית, ואם אפשר שגם יפתח לך פתח לעתיד (למרות שזה לא שיקול בעדיפות ראשונה).
עלי והצליחי!