נטילת ידיים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/02/10 16:54 ג באדר התשע

שאלה

אני רוצה להתחיל ליטול ידיים אבל לא יודעת איך, תוכל לעזור לי?

מתי עושים נטילת ידיים? ואיך אני אמורה לעשות אותה בבית ספר לפני אכילת הלחם? אין לי את האפשרות לכך.

תשובה

שלום רב!

יישר כח גדול על הרצון להתחזק בתורה ובמצוות.

צריך ליטול ידיים לפני אכילת לחם, ומברכים על הנטילה רק אם מתכוונים לאכול לפחות כביצה לחם (בערך שתי פרוסות). הברכה היא: "ברוך אתה ה´ א-לוהינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על נטילת ידיים. את הברכה מברכים לאחר הנטילה ולפני הניגוב.
את הנטילה עושים מכלי שלם שמכיל לפחות רביעית (כ86 סמ"ק, בנטלות, וכוסות יש כזה שיעור, ואפשר ליטול אם אין משהו אחר גם מבקבוק).
בעיקרון יש ליטול את כל כף היד, מקצות האצבעות עד ועד למקום חיבורה של כף היד לזרוע.
המים שנוטלים בהם צריכים להיות כמראה טיבעי של מיםף וכן אסור ליטול במים שנעשתה בהם מלאכה.
יש לדאוג שבשעת הנטילה היד תהיה נקייה, ולא יהיו בה חציצות, דבר שלא מקפידים עליו והוא על מיעוט היד אינו נחשב חציצה.
סדר הנטילה: נוטלים תחילה את יד ימין פעמיים ברציפות ואח"כ נוטלים את יד שמאל פעמיים ברציפות. ויש להקפיד שהמים יגיעו לכל כף היד.

אני לא רואה סיבה שלא תוכלי ליטול ידיים בבית הספר לפני אכילת הלחם, בטוח שבבית הספר יש מים, ואם הבעיה שלא נותנים לך לצאת מהכיתה לעשות זאת את יכולה לדבר על זה עם המורה.

בהצלחה,

אורי.

המשיב אינו רב.