נדר ישן

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 30/08/10 11:53 כ באלול התשע

שאלה

שלום רב,

ברוח חודש אלול וברוח יוה"כ המתקרב עלינו לטובה עולה בי תהייה על אודות נדר ישן שעלה על דל שפתיי לפני זמן רב כשהייתי בגיל 14.

לצערי הרב הכרזתי (בפני עצמי בלבד) שאם לא אתחתן עם x או y (אנשים ספציפיים) לא אעשה זאת כלל... השאלה שלי היא האם הדבר מצריך התרת נדרים מיוחדת-ספציפית לנדר זה או שאוכל לכוון בהתרת נדרים סמוך ליו"כ?

תשובה

בס"ד

שלום לך

סליחה על העיכוב בתשובך.

צריך להיזהר מאד שלא להוציא התחייבות כזאת בלשון המחייבת כנדר.

התרת נדרים של ליל יום כיפור לא כוללת נדרים ספציפיים, ובאה להקל ופטור את האדם מנדרים שאינו מודע להם.

במקרה שהצגת, אם אכן נאמר כפי שכתבת נראה שאכן אתה צריך לגשת לרב שיעשה עבורך התרת נדרים.

בהצלחה