ממתי גוי נהיה חייב במצוות?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/07/03 23:00 כח בתמוז התשסג

שאלה

שלום לרב

מאיזה גיל גוי הופך בר עונשין במצוות בהם הוא חייב? (בדינים כגון אלו שדן בהם הרמב"ם בלכות מלכים)

אודה לצרוף מקור.

בברכה

אלי

תשובה

שלום רב.
עיין מנחת חינוך מצווה קצ' אות ח', וכמו-כן כתב החתם סופר (שו"ת חתם סופר סימן שיז')
כן כן כתב המנחת חינוך במצוה כו' אות יז':
"...ולקמן פרשת אחרי כתבתי דקטן בן נח אינו דומה לקטן ישראל, דקטן ישראל הוי עד יג' שנה והבאת שתי שערות, וקטנה עד יב' שנים ושתי עשרות, וכל זה הוא הלכה למשה מסיני... ומבואר ברמב"ם פרק ט' הלכה י' דשיעורין לישראל נאמרו ולא לבן נח, ובוודאי שהלכה למשה מסיני לא היה רק לישראל, א"כ נראה דהשיעור של קטן גבי בן נח אינו תלוי בשנים ולא בשערות רק תלוי בבן דעת, אם רואים שיש בו דעת חייב בעונשים ואם לאו פטור, והארכתי בזה לקמן שם..."
בברכה,
צבי קוסטינר.