לשון הרע

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/09/02 13:12 יז בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שי פירון

שלום,

ומועדים לשמחה.

אני מדריכה של שבט שאמור לצאת להדרכה בעוד כמה חודשים.

כרגע אנחנו נמצאים במצב של החלטה כללית של כל אחד לאן דרכו וכו'...

השאלה שברצוני לשאול עד איזה גבול אפשר לדבר על חניכים שלא יהיה לשון הרע/רכילות מיותרת.

אם זאת בחירת מדריך היא לא דבר פשוט בכלל ובתור צוות חשוב לדבר ובעצם עד כמה שזה נשמע רע "לנתח" את הבן-אדם שאחנו חושבים עליו שהוא מתאים, כדי שלא יעשו טעויות מיותרות.

לדבר על תכונות מאפיינות,רמה דתית, צביעות

וכו'...

עד איפה בעצם עובר הגבול???

עד איפה אפשר לדבר כדי לעשות בעצם טוב לסניף?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני סבור שההכנסה להדרכה הינה אחת הפעולות המצריכות זהירות רבה.
לצערי, בימינו, ברוב הסניפים מי שלא נכנס להדרכה עלול להפלט מהמסגרת ולאט לאט להגיע למקומות שלא היינו רוצים לראותו. ופעמים רבות, המדובר בשבטים גדולים שמספר החניכים היוצאים להדרכה הוא מצומצם, וההבדלים בין החברה הם קלים כך שקשה להחליט החלטות ברורות וחדות. כמה כאב, דמעות וצער יש מסביב לענין זה.
לצערי לא השכילה התנועה היקרה שלנו לייצר משימות ותפקידים שיחשבו אצל החברה ליוקרתיים. לענ"ד צריך לקרוא לשנתיים הללו "שנות שליחות". כל חברי השבט יוצאים לשנת שליחות אלה שהצורה בה כל אחד מביא לידי ביטוי את השליחות שלו שונה: יש שליחי חסד, שליחים למבצעים, שליחים לענייני חבריא ב', שליחים לענייני עלון סניפי, שליחים לענייני שיפוץ והחזקה שליחי הדרכת טיולים שליחי הדרכה בנושאים יחודיים (מרכז הדרכה סניפי), ועוד.
כך ניתן למעט את הנזק הנוראי. חשוב לבנות את התפקידים כך שיהיה להם תוכן ומשמעות.

ולעיקר שאלתך:

* יש להביא בחשבון את מקסימום הנתונים לגבי כל אחד.
אין בכך לשון הרע אבל יש לדאוג שרק מי שאחראי על עניין זה יהיה מעורב.

* יש להיוועץ במי שמכיר את החברה ויש לו מבט כללי שבאמצעותו ניתן לשקול שיקולים כלליים ומערכתיים.

* מציע ללמוד הלכות שמירת הלשון לפני כל ישיבה העוסקת בנושא.

ויש להרבות בתפילה שבכל יעלה לרצון לפני אדון הכל.

בברכה,

שי