לשון הרע

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 20/06/14 01:59 כב בסיון התשעד

שאלה

שלום רב .

לפני כמה שבועות ישבתי בבית של המנהלת של הבית ספר בו אני מלמד (ארוחת שבת). ודיברנו על רב מסויים מהבית ספר שמלמד חטיבה תחתונה. ואני אמרתי שהוא בהחלט לא מתאים! ללמד בחטיבה העליונה ..(השתמשתי רק במילה מתאים!!)מהטון של המילים שלי נשמע קצת יותר מזה) ..ושחפשתי להגיד את הסיבה..המילה המתאימה למה הוא לא מתאים..המנהלת מיד המשיכה את המשפט ואמרה "סמכותי" ..הוא לא "סמכותי" מספיק בשביל תיכון..אני לא הוצאתי את זה מהפה שלי אך הנהנתי בהסכמה..אני מרגיש מאד רע על זה מחשש שאולי גרמתי לו נזק מקצועי..שעכשיו יכול להיות שלא יקדמו אותו בתפקיד וכו'..מה עליי לעשות...חשבתי על לשלוח מייל למנהלת ולספר לה אולי להמציא איזה סיפור שאותו הרב הוא בעצם כן סמכותי..או לשלוח לו מייל התנצלות לרב עצמו..ולספר לו את כל המקרה.! זה ממש מתסכל אותי ..יש לציין שאין לי יכולת לפגוש אותם יותר מכיוון שעשיתי שליחות בבית ספר הזה בארצות הברית ועכשיו אני מסיים את השליחות וחזור לישראל.(זה למה אולי לא מצאתי את המילה המתאימה ...השיחה התנהלה באנגלית ואני עצמי דובר עברית..)

בתקווה לאישזהו עזרה וכיוון מחשבתי. תודה .

תשובה

לשואל: שלום,
משאלתך לא ברור האם אכן אתה חושב שהרב אינו מתאים ללמד בחטיבה העליונה ואם זו דעתך, אין בכך לשון הרע, אבל אם אין זו דעתך עליך לחזור ולהבהיר למנהלת שהנהנת בראשך בטעות.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה