לספר או לא?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/08/10 08:23 יג באלול התשע

שאלה

לפני תקופה די ארוכה יצאתי עם בחור (דתי) וקיימנו יחסי מין מלאים.

כרגע אף אחד מהמשפחה ומהחברים לא יודע על העובדה שאיני בתולה.

אני מרגישה מאוד רע עם המעשה שעשינו ולא טוב לי עם השינוי הזה בכלל.

מה עלי לעשות על מנת לחזור בתשובה, מלבד ההכרה בחטא והוידוי בפני הקב"ה?

לאחרונה התחלתי לצאת עם בחור (גם דתי), האם אני חייבת לספר לו על הדבר?

איני יודעת מה עלי לעשות, אשמח לקבל תשובה.

תשובה

בס"ד

שלום לך

אין הקב"ה נועל שערי תשובה בפני אלו שעושים תשובה, וניכר שאת משתדלת לתקן, והקב"ה יעיזור לך להוסיף קדושה וטהרה.

אין צורך לספר למשפחה שלך על מה שקרה, עבירה שבינם ובין הקב"ה טוב שתישאר כך, תמשיכי לללמוד ולהתפלל, להתחרט ולהוסיף בקדושה ובטהרה, כדי שחלילה לא יחזור שוב חטא כזה.

נדמה לי שאי אפשר להסתיר זאת ממי שאת הולכת להינשא לו, אם הבחור שאת מכירה אכן ימצא חן בעינייך, ותחליטו להינשא את צריכה לספר לו. לא בשלב הראשון, אבל בהחלט לפני שמתחתנים, דבר כזה עלול יום אחד להתגלות ואז הכעס יהיה גדול יותר. יש סיכון בכך שאם תספרי לו הוא לא ירצה להמשיך בקשר איתך, אבל אין זה מתיר לך לא לספר.

ובע"ה מודה ועוזב ירוחם.

בהצלחה