כשרות מקררים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/11/02 14:40 טו בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלום

האם יש עניין בכשרות מקררים בשבת (לגבי פתיחת הדלת בשבת ולכן אולי הפעלת הקרור, לא המנורה). האם יש דגמים מסוימים, איך יודעים ובודקים?

תודה

תשובה

שלום לשואל!

הייתי מבקש ממך לשאול באופן מפורט את הרב ישראל רוזן שליט"א יו"ר מכון צומת אשר הם מתעסקים בדברי החשמל למינהו ובקיאים בכל פרטי סוגי המקררים.
באופן כללי במקרר בשבת ישנם כמה דברים:
א. יש המקפידים לפתוח את המקרר רק בשעה שהמנוע פועל (ראה שמירת שבת כהלכתה)
ב. יש לוודא שהמנורה הפנימית לא תודלק בכלל בשבת ויש אנשים שמראש ניתקו כליל את המנורה כדי שלא ישכחו לכבודתה ביום שישי.
ג. יש מקררים עם מתקני קרח המייצרים קרח וצריך לוודא שיש כפתור או ידית לביטול עשיית הקרח אותה יש להרים לפני השבת.
ד. יש מקררים עם נורות ואורות דיגיטליים ובאלו יש להזהר ביותר.
אלו הם עיקרי הדברים שיש לבדוק כשבאים לקנות מקרר אולם כאמור טוב תעשה אם תיוועץ במומחים לדבר.

נ.ב. הרב ישראל רוזן עונה לתשובות באתר מורשת