כשרות כלים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/01/11 08:13 ד בשבט התשעא

שאלה

מזה שנים רבות אני משתמשת בכלים מתוצרת CORELLE. לפי מה שנאמר לי אלה הם כלים מזכוכית.

לפני כמה שנים הפכתי לצמחונית האוכלת מוצרי חלב. ברצוני לשאול האם, ובאיזה אופן, אני יכולה להשתמש עתה בצלחות "הבשריות" לתבשילים "חלביים"

תשובה

שלום!

התשובה נכתבת בהנחה שאכן מדובר בכלי זכוכית.
באופן עקרוני לגבי כלי זכוכית ישנה מחלוקת בסיסית בין האשכנזים לספרדים:

לספרדים כלי זכוכית אינם בולעים כלל בשר\חלב ולכן הם אינם צריכים הגעלה וניתן להסתפק בשטיפה ולהשתמש בכלים להכנת מאכלי חלב.

לאשכנזים כלי זכוכית בולעים בשר\חלב ולכן כדי להכשיר כלי יש להגעילו כפי שמגעילים כלי מתכות. נוסף על כך, לאשכנזים נוהגים שלא להעביר כלי משימוש בשרי לחלבי שמא יווצר בלבול בין הכלים.

במקרה שלך שבו כל הכלים הופכים מבשריים לחלביים נראה לי שאין לחשוש לבלבול (ומה גם שבקנייה של כלים חדשים מדובר בהוצאה כספית).

ולכן:
אם מדובר בצלחות - יש לערות עליהן מים רותחים ובכך הכשרן.
אם מדובר בכלי בישול-
אם נעשה בהם שימוש לבישול בנוזלים: ניתן להגעילם ע"י טבילתם במים רותחים מכל צדדיהם (בתוך סיר גדול יותר שבו מורתחים המים).
אם נעשה בהם שימוש ע"י האש ממש בלי נוזלים: הם דורשים ליבון ישירות באש וזאת לא ניתן לעשות.

[כלים שבודאי נעשה בהם שימוש קר בלבד - דורשים רק ניקוי]

כל טוב
יאיר

המשיב אינו רב