ייחוד ולימוד תנ"ך

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 14/02/10 17:25 ל בשבט התשע

שאלה

שלום וברכה!

א. האם כאשר שני בנים ובת ביחד בערב-לילה במקום שכמעט ולא עוברים אנשים, זה ייחוד?

ב. האם מותר לבת ללמוד תנ"ך עם מכנסיים? (למשל כשלומדים למבחן בבית, בחדר.)

תודה רבה!!!

חודש טוב!

תשובה

שלום תמר!

א. כאשר מדובר על מקום ושעה שיש אפשרות סבירה שיעברו שם אנשים אין בזה איסור ייחוד. כאשר מדובר על מקום מבודד שלא עוברים בו אנשים, אם מדובר על שעה מאוחרת שרגילים לישון בה נראה שהדבר אסור לכל הפוסקים ואם יהיו שם שלושה בנים ע"פ הרמ"א הדבר יהיה מותר ונתן לסמוך על דעה זו. אם מדובר על שעה שלא רגילים עדיין לישון בה, יש מחלוקת בפוסקים ומי שמקל בזה יש לו על מה שיסמוך.

כל מה שכתבתי עד כאן הוא בלילה שם מחמירים יותר. ביום נחלקו הפוסקים האם מותר להתייחד עם שני בנים או לא, לשו"ע אסור ולרמ"א מותר, ומי שמקל בזה יש לו על מה שיסמוך.

אוסיף עוד שכל ההיתר להתייחד עם שני בנים הוא כאשר מדובר בבנים כשרים. באופן עקרוני כל אדם מוגדר כשר, אך אדם שידוע שפרוץ בענייני עריות (נראה שכולל איסור נגיעה) אין להתייחד איתו אפילו כאשר יש שם כמה בנים כאלו.

ב. נראה שאין בזה בעיה. בדברים שבקדושה (חוץ מתפילה שהיא חמורה יותר) צריך שמקום הערווה יהיה מכוסה. וא"כ לפי זה מותר לאישה ללמוד תנ"ך כאשר היא לובשת מכנסיים.

שיהיה המון הצלחה וחודש טוב ושמח!

אורי.

המשיב אינו רב.