חלום

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 04/02/10 13:52 כ בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב ,

יש לי כמה שאלות לגבי נושא החלום לפי האמונה

1. האם יש משמעות לזה שיש לנו חלומות

2 . אם מופיע בחלום צדיק יש לזה משמעות

3 . מה קורה בזמן שאנחנו חולמים חלום ?

תודה רבה

יואל ארביב

הכל בחסדי ה'

תשובה

שלום.
1. בוודאי שיש. אך מעטים הם האנשים שיכולים לפרשם, ולכן ההנחיה היא ש"חלומות - שוא ידברו" ואין לנסות ולפרשם.
2. שוב, בוודאי, ואולי כדאי לתת צדקה לעילוי נשמתו, או לחשוב היכן נתקל החולם באותו צדיק ולנסות להיזכר מה היה בחלום אך לקחת הכל בערבון מוגבל (בדר"כ הוא חשב עליו בימים האחרונים ולכן נראה בדמותו בחלום). אם יש צורך גדול, אפשר להתייעץ עם רבנים שיכולים לפרשם ולהסביר מה לעשות...
3. הנשמה מתחברת לאור הא-לוקי, ומקבלת "מסרים" מהעולם העליון. חלק מהמסרים האלה נקלטים במח הגשמי וזה החלום שלנו. זה ברובד הנמוך של העניין.
לילה טוב וחלומות מתוקים!