חלבי ובשרי במסעדה כשרה-דחוף

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/10/10 10:21 יג בחשון התשעא

שאלה

אנחנו כ15 אנשים שהולכים לאכול במסעדה כשרה

שהיא גם חלבית וגם בשרית

חלק מהאנשים רוצים לאכול חלבי וחלק בשרי

במנות אישיות לכל אחד , האם יש בעיה לשבת באותו שולחן מבחינה הלכתית???

טירנה

תשובה

בס"ד

שלום לך

ההפרדה בין בשר וחלב כוללת גם כללים לגבי אוכלים שונים בשולחן אחד:

אם כל הקבוצה מכירם וחברים ורוצים לאכול אחד בשרי ואחד חלבי צריך שיהיה היכר בשולחן בין הבשריים ובין החלביים.

אם ניתן לאכול במפות שונות או בסימן תזכורת המונח על השולחן כדי שלא יבואו לאכול בטעות האחד מחברו.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל