חינוך חילוניים

חדשות כיפה הרב משה קליין 26/02/02 14:13 יד באדר התשסב

שאלה

שלום רב.

אני בע"ה בשנה הבאת מתכוונת ללכת לשירות הלאומי.

חשבתי ללכת לחל"ד,אך אמרו לי שישנה בעיה עם חינוך ילדים חילוניים.

כרגע הם במעמד של "תינוקות שנשבו" ואם נלמד אותם אז מעמד זה ישתנה ולכן עדיף שיהיו שוגגים ולא מזידים.

דבר שני, האם שייך פה עניי עירך קודמים?

ז"א האם חינוך הציבור הדתי קודם לחינוך הציבור החילוני?

תודה רבה, אני :)

תשובה

ראשית, אכן אחינו שאינם דתיים בפועל במסגרות חינוכיות רבות לא השכילו ליתן תכנים יהודיים לנוער המתחנך שבמסגרתם, דבר שיצר בורות אין קץ. כך קם וגדל דור שלם חף מכל ידיעה ביהדות. לא, אינני מדבר על קיום תורה ומצוות. אני כואב את אי הידיעה - דור של עמי הארץ וודאי לא דור של אפיקורסים.
עלינו ללמדם - כיוון שאחינו הם, ללמדם את מורשת עמם - את גדולי הדורות של האומה, חגים ומועדים.
בזה לענ"ד אין חשש כי הדבר יכנס להגדרה של מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים.
בחברה הישראלית "עניי עירך קודמים" שייך לכולם, דתיים ושאינם דתיים כאחד. וכל אחת תעשה את המירב בתחום בו היא יכולה לפעול ולתת את המיטב והמירב שבה.