זוגיות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/08/10 02:18 יג באלול התשע

שאלה

שלום, שמי דוד בן 23. הנושא הספציפי שלגביו אני פונה הוא יותר בגדר עצה טובה מאשר שאלה הלכתית כלשהי.

לפני כחודשיים סיימתי מערכת יחסים של 4 וחצי שנים שבאה מיוזמתה של בת הזוג, בעקבות מספר סיבות, שעיקרן נבע מיחסיה עם הוריי. כיום לאחר שהתחלתי קשר חדש, פנתה אליי בת הזוג בבקשה לחדש את הקשר ואף להנשא בקרוב. הוריי 2 הצדדים מתנגדים לחידוש הקשר. אך ברמה האישית ביני ובינה הייתה מערכת יחסים נפלאה. מה גם שחברתי בהווה היא בחורה נפלאה שאף התחבבה מאוד על בני משפחתי. ההתלבטות היא קשה מכיוון שכל החלטה עלולה להוביל למסלול חיים אחר לחלוטין. ומדובר בבנות מצליחות ובעלות זיקה לדת ובעלות שאיפה להקים בית יהודי דתי שזהו דבר מאוד חשוב בעבורי. נושא זה מדיר שינה מעיניי, והייתי שמח לקבל איזושהי עצה, הפניה או חיזוק כלשהו בנושא.

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום לך

שאלתך מורכבת וחשובה לחייך, ולחיי הבנות הנזכרות.
ויש מקום בשאלה כזו להתייעצות משמעותית יותר, ולא רק בתשובה קצרה בכתב, אולם בכל זאת אנסה לתת כיוון למחשבה.

ההחלטה החשובה, אולי הכי חשובה, של אדם בחייו היא ההחלטה על בת זוגו. שהרי אין האדם בוחר את הוריו, וגם לא את ילדיו, בת זוגו היא אכן בבחירתו.

ההחלטה על בת זוג צריכה להיות מתוך עומק ליבו ודעתו הפנימיים, מתוך וודאות פנימית, והרגשת היושר שלו.וכמובןתפילה וסייעתא דשמיא. החלטה כזו אסור שתהיה פרי לחצים חיצוניים, וגם לא פרי תאוות חיצוניות, היא צריכה להיות מתוך בירור הטוב ביותר הפנימי מתוכו של אדם.

ההורים אכן חשובים בכל תהליך, טוב לשמוע את דעתם ועצתם, טוב להקשיב. ההחלטה שלך, ורק שלך.

שב עם עצמך, הכי עצמך שאפשר, ברר בתוכך מדוע נפסק הקשר הראשון, האם זה רק ההורים, האם אחרי שנפסק הקשר עוד נשאר הלב קשור בקשר הזה, האם הקשר החדש שיש לך עמוק האם הוא בנוי בלי יחס לקשר הקודם.

אלו החלטות שאתה צריך לקבל, ואתה יכול לקבל.
אני חוזר שוב ומציע להתייעץ בעל פה פנים מול פנים בנושא רגיש כזה כדי לקבל עצה נכונה.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמי-אל