וגוג ומגוג

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/08/10 09:21 יג באלול התשע

שאלה

הרב ברוצוני לדעת אם כל מה שאומרים היום על אובה אחמדינג'ד ומגוג ומגוג זה נכון ואמיתי שזה יקרה ממש בתקופה העכשוית כל המצב הזה מכניס אותי לפחד וזה לא שאני לא מאמינה סתם לא נעים שאנשים כל הזמן מתעסקים בסוף העןלם ודברים כאלה....אני שואלת את זה בעקבות כתבה שנעשתה במאקו וזהו הקישור אליהhttp://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-407b4016db99a21006.htm

תשובה

בס"ד

שלום לך

על הפסוק "תמים תהיה עם ה' אלוקך" (דברים י"ח, י"ג), אומר רש"י: "אל תחקור אחר העתידות". שמעתי מפי מו"ר הגר"א שפירא זצ"ל, שאין לו לאדם להתעסק עם מה שעתיד אולי להיות, זה אכן מכניס פחדים, חרדות, מצוקה גדולה, כשאין לך בעצם שום דרך לעשות משהו, או לשנות משהו, מהי התועלת בכך?

חז"ל אמרו שבשעת דין, וביום הדין מה שמציל את האדם זו תורה וגמילות חסדים, אם אכן מציק לך מה שעתיד להיות,הגבירי את מעשי החסד ואת לימוד התורה ותצילי את עצמך ואת העולם איתך.

ועוד משהו: תורה לא ניתנת באתרי אינטרנט, בוודאי לא נבואה, אין מה ללמוד שם, ועדיף לא להביט במאמרים שאיננו יודעים מי הכותב, ומה מדרגתו וידיעתו בתורה.

תורה לומדים מתלמידי חכמים, מספרים ומסופרים, והם ממעטים להפחיד.

בהצלחה

הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמי-אל