גידול איברים במעבדה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 13/05/14 08:53 יג באייר התשעד

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

התבקשתי להכין עבודה לקורס יהדות ומדע(סטודנטית בחמדת הדרום) בנושא גידול איברים אשמח בבקשה אם יוכל כבוד הרב להשיב על מספר שאלות:

(גידול איברים פירושו=במידה ויש פגיעה או חולי באיבר ניתן לקחת תאים מרקמת הלב(מעובר חוץ רחמי או מהחולה עצמו ולגדל לב חדש או באמצעות הדפסת לב בעזרת "דיו" של תאים חיים שעל גביהם שמים תאי לב ולאחר משתילים את הלב המודפס על גבי הלב החולה והרקמות מתאחדות לכדי לב חדש וכך הגוף לא ידחה את השתל)

1.האם אנשים יוכלו לבחור אילו איברים יהיו להם ובכך יגיעו למצב של פריצת גבולות ובעוד כמה שנים יווצר מצב של סחר שיהיה בעייתי.וכן יכול לקרות מצב שאדם יבקש לגדל חלק מאיבריו כרזרבה במקרה ותחול מחלה,קטיעה וכ'ו אז יהיו לו איברים מוכנים.

2.מבחינה גשמית מצב של גידול איברים יכול לגרום לאדם שיחיה "לנצח" ללא חולאים, ללא הגבלת שנים(בשאלה זו לא נתייחס לנשמה שהיא חיות הגוף).

מה דעת ההלכה?

מה לגבי האתיות שבדבר?

אשמח שהרב ישיב תוך הבאת מקורות מדוייקים.

תודה רבה!

תשובה

לשואלת: שלום,
השאלה נוגעת לתחום מאוד חשוב ועקרוני שאי אפשר להתייחס אליו בתשובות באינטרנט והצעתי היא לקחת איש הלכה שילווה את המחקר על כל שלביו וייתן דעתו על כל שלב.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה