ברכת שמע קולנו

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 05/02/10 14:57 כא בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

בשבת אין ברכת "שמע קולנו". האם מותר לי להוסיף תפילת 18 נוספת (בנוסח כמו בימי חול ) לתפילות הקיימות ?

תודה מראש,

***

תשובה

שלום.
חז"ל פסקו כי אין מתפללים את הנוסח של יום חול בשבת. כמו"כ, אין מבקשים בקשות פרטיות בשבת (בקשות לרפואה או כיוצא באלה ניתן להוסיף ב"מי שברך" שהרי הוא כולל בתוכו ברכה 'בתוך שאר חולי ישראל' ולכן זוהי לא ברכה פרטית).
לכן, במידה ושאלתך נוגעת לעניין פרטי והוא לא כלול באף תפילה שמתפללים אותה בשבת, עדיף להמתין למוצש"ק. אך אם מדובר בברכה שהיא כוללת כמו לגאולה, פרנסה וכו', אדרבה ואדרבה מותר ורצוי!