בריאת העולם

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 27/04/08 19:03 כב בניסן התשסח

שאלה

תודה רבה מראש.

עולות בי המון שאלות בזמן האחרון,אשמח אם תשיב לי.

מה זה גן עדן?עולם הבא? גיהנום? מי הולך לשם? לפי מה זה נקבע?

איפה ה' היה לפני בריאת העולם?

ולמה דווקא ה' בחר בנו כארץ הקודש?

תשובה

השאלות האלו הן שאלות לספר שלם אך אנסה לענות בקצרצרה:

גן עדן - מקום בו העולם הגשמי והרוחני מחוברים.
לאחר חטא האדם הראשון נוצר נתק בין העולם הגשמי לרוחני, נתק הבא לידי ביטוי במוות ("כי ביום אכלך ממנו מות תמות").

מרגע החטא התנתק העולם הבא מהעולם הזה והפך לעולם הנשמות. שיאה של הגאולה יהיה בתחיית המתים, מצב בו העולמות יתחברו מחדש ולא יהיה מוות יותר ("ובלע המוות לנצח")

גיהנום זהו תאור מצב של נשמה שמגיעה לעולם הרוחני ללא הכנה. דמיין לעצמך אדם המתעב מוזיקה קלאסית אשר מובא בעל כרחו לקונצרט ונמצא שם מספר שעות ללא יכולת לצאת - בשבילו זה גיהנום. העולם הבא הוא עולם של "קונצרט אלוקי", וכפי שתארו חז"ל - "צדיקים יושבים ונהנים מזיו השכינה". אדם שכל חייו לא התעסק ברוחניות, כאשר נשמתו מגיע לגיהנום זהו סבל עצום של אי היכולת לקלוט את המציאות הרוחנית הזו.

ארץ ישראל היא פיסה של גן עדן. זה המקום היחיד עלי אדמות בו ניתן באמת לחבר ארץ ושמיים ולכן דרך ארץ זו תבוא הגאולה לעולם - "כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים".

כל טוב
רונן