בחירת שם

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/11 13:47 ד באדר ב'

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם טוב לקרוא לתינוקת באחד מהשמות הבאים:

שיר, מאי, גאיה, ליאן, אדווה.

תודה.

תשובה

שלום!

בחירת שם לילד באופן כללי איננה שאלה של 'טוב' ולא טוב', אם כי ישנם שמות שנהוג שלא לקרוא לילדים בהם, כגון שמות של אנשים רשעים וכד'.
אני יכול להציע שתי נקודות שיכולות לסייע לבחור, אך איני יכול להצביע על שם טוב יותר או פחות.
א. מתוך שייכות לעם ישראל נראה לי שיש משמעות לכך שהשם יהיה שם עברי.
ב. מעבר ל'צליל' של השם, כדאי לחשוב גם על משמעות השם בעיניכם: מה הוא מייצג, מה הוא מבטא, והאם הייתם רוצים שכך ייקרא ילדכם (כך נהגו האבות והאמהות בספר בראשית כאשר בחרו שמות לילדיהם).

מזל טוב
יאיר