ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 25/06/04 09:55 ו בתמוז התשסד

שאלה

ידוע לנו שחלק מהאבל בתשעה באב הוא בעקבות חטא המרגלים אשר מאסו בארץ חמדה ואמר להם הקב"ה אתם בכיתם בכי חינם ואני אתן לכם בכייה לדורות האם ניתן להשוות את מה שעושה אריק שרון לאותו חטא נורא? ואם כן מה בידנו לעשות? הרי ברור שאיננו רוצים עוד צרות שיבואו על עם ישראל! אינני מדבר בצד הביטחוני של הנושא ז"א שזה ייתן רוח גבית לטרור או משהו כזה,אלא אני חושש מהעונש שיענישנו הקב"ה על זה!

תשובה

שלום רב:
אמנם מדיניותו של שרון בעניין הזה היא שלילית ביותר אבל אין להשוות זאת מאחר והמרגלים מאסו בכלל בכל א"י ובכך הרפו את ידיהם של בנ"י כמו כן מעלו בשליחותם שהוטלה עליהם ע"י משה רבנו כאן המציאות שונה ראש הממשלה הוא בגדר של תינוק שנשבע ולכן מתוך שיקולים שלו הגיע למסקנות העגומות הללו אין הדבר נובע מתוך מאיסה ופחד אלא מתוך הבנה לא נכונה של החוקיות של עם ישראל היושב בארצו.
מיכאל ברום.