תריס חשמלי בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/19 13:18 כד באב התשעט

שאלה

שלום הרב,

יש לנו בבית תריס חשמל שניתן לפתוח אותו עם מנואלה,

הבעיה שאם שוכחים את כפתור התריס כלפי מטה, כשמסובבים את המנואלה התריס יורד קצת ואז עולה חזרה(צריך לזכור לשים את הכפתור על האמצע),

במקרה ושוכחים את הכפתור כלפי מטה, יש אפשרות בשבת להזיז את הכפתור לאמצע בשבת (אולי בשינוי) במקרה הצורך? - אני לא יודע אם נעשית פה פעולה של הפסקת חשמל או פשוט המנגנון מכובה כאשר לא ניתן להוריד את התריס עוד.

מקווה שהבנת, תודה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך תיאור מדויק יותר, אבל לפי הנתונים הכתובים נראה שאסור להזיז בשבת את הכפתור, כיון שאלו שני מצבים אחד ידיני ואחד מנואלה. וא"כ בהוזזת המתג יש תולדת של כבוי ו/או הדלקה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ