תסמונת קליינפלטר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/10/20 21:38 כג בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב ,

אני בחורה דתיה תורנית בת 23

הכרתי בחור מקסים ואנחנו יוצאים קרוב ל 3 חודשים , מאחר ושנינו מבינים שהקשר מתקדם למקום של חתונה הוא חשף בפני שיש לו סוד "תסמונת קליינפלטר" הסבר :

זו תסמונת שלגבר יש בעיה בלהכניס להריון +הסיכוי שזה יהיה טבעי הינו אפסי ומדובר בהפריות חיצוניות שגם הן מוגבלות מאחר ולגבר אין מספיק תאי זרע .

אני עומדת לפני החלטה קשה כי אני קשורה אליו וכבר ראיתי עתיד משותף איתו , הסיכוי להכנס להריון הוא קשה ואני לא יודעת מה לעשות .. אני ממש עצובה כי באמת נקשרנו מאוד ומצד שני ההורים אומרים שזה להכניס ראש בריא למיטה חולה ,

אשמח לעצת הרב

תשובה

שלום לך,

אני מציע שתלכו שניכם ביחד לאחר מרבני מכון פוע"ה והם יסבירו לכם בדיוק מה המשמעויות.

אחרי שיחה כזו , עליך להחליט האם את רוצה להמשיך בקשר זה או לא.

אם תחליטי להמשיך - יתכן ואותו רב ממכון פועה איתו נפגשתם, ישוחח גם עם הוריך.

בכל מקרה ההחלטה הסופית היא רק שלך.

הוסיף בהערה שבמקרים רבים בעיות פוריות מתגלות אחרי החתונה ואז יש תחושה לא נעימה, כאן את יכולה לדעת לפני מה את עומדת.

בהצלחה

דוד לוי

טלפון מכון פועה 026515050, תבקשי לפגוש את אחד הרבנים (אולי הרב אלטשולר) אין צורך אבל אם תרצי תאמרי שאני הפנתי אותך לשם