שניות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/07/20 16:34 כז בתמוז התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

לכבוד כבוד הרב אבנר בן יוסף

דברים פרק כב כט

וְנָתַן הָאִישׁ הַשּׁכֵב עִמָּהּ לַאֲבִי הַנַּעֲרָ חֲמִשִּׁים כָּסֶף וְלוֹ-תִהְיֶה לְאִשָּׁה תַּחַת אֲשֶׁר עִנָּהּ לֹא-יוּכַל שַׁלְּחָהּ כָּל-יָמָיו:

ספר החינוך מצוה תקנז - מצוה על האונס שישא אנוסתו לאשה (מ)

בדיני המצוה כתב הרמב"ם ז"ל פ"א מנערה בתולה הל' ג' - ה' כל הנבעלת בשדה בחזקת אנוסה, וכל הנבעלת בעיר בחזקת פיתוי עד שיעידו עדים שהיא אנוסה. ואמרו חכמים שהאנוסה שלא רצתה היא או אביה שתנשא לו אין כופין אותה, אבל לא רצה הוא כופין אותו, ואפילו היא חגרת או סומא ומצורעת, ואינו מוציאה לעולם. ולזו אין לה כתובה, דמה טעם תקנו חכמים כתובה כדי שלא תהא האשה קלה בעיני בעלה לגרשה, וזו אינו יכול לגרשה. היתה האנוסה אסורה עליו ואפילו מחייבי עשה, ואפילו שניה (?), הרי זו לא ישאנה. וכן אם נמצא בה דבר זמה אחר שכנסה יגרשנה, שנאמר ולו תהיה לאשה, אשה הראויה לו.

הבנתי שניה – אסורה מדברי סופרים ומצאתי ש כגון: אם אמו, אם אביו, כלת בנו, כלת בתו ועוד.

איזה דוגמא מתאימה ? הרי אם אמו לא נערה

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה,

ישנן עוד דוגמאות של "שנייה לעריות", כגון כלה של הנכד או נינה וכדו', שמתאים למקרה של נערה

המוזכר בתורה

ברכה והצלחה