שמות בגולה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 07/07/20 12:19 טו בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו בע"ה מצפים ללדת בן או בת ומתחילים לחשוב על שמות. מכיוון שאנחנו גרים בגולה, רצינו לדעת האם זה טוב לבחור שמות בעברית אבל שבאנגלית יאמרו ויכתבו בגרסה האנגלית? (בפספורט הישראלי בעברית יהיה רשום את השם בעברית)

לדוגמא: יהונתן - Johnathan, נתן - Nathan, איתן - Ethan, ירדן - ג'ורדן, רחל - רייצ'ל, וכו'

כמו כן, רצינו לדעת האם השם "עדן" הוא שם טוב ואם כן, האם הוא טוב לבן \ לבת \ או שניהם?

תודה רבה!

תשובה

זה רעיון מצויין לתת שמות עברים וברכון יכתבו בצורה האנגלית.

לגבי עדן- אין בעיה מהותית עם השם, פרקטית אני לא מציע לתת אות וכיוון שהוא יכול להתאים גם ךבנים וגם לבנות. חיתני בעבר זוג עם אותו שם פרטי שאמרו לי שאין מצב שיתנו לילדים שלהם שם שיכול להתאים לכל מגדר כי זה עשה להם בלגן גדול.....