רכוש הזולת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/19 14:02 ב באלול התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני סטודנט באוניברסיטה ועד לאחרונה חלקתי קארוון עם שותף.

אני והשותף לא הסתדרנו.

לאחרונה הוא עזב את הקארוון והזדכה עליו.

הוא השאיר פה ציוד שלו החל ממוצרי טיפוח והגיינה ,כלי מטבח,כרעיים קפואים, ספה ומיקרוגל.

לדבר איתו ממש לא על הפרק.

מה אפשר לעשות עם הציוד?לזרוק?להשתמש?לתת?

תודה,

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הציוד שלו הוא שלו. אין לך שום היתר לפגוע בציוד לא שלך.

צריך לדבר אתו.

אם אתה לא יכול לדבר אתו, תעביר את המסר על ידי שליח: לומר לו לקחת את הציוד שלו או להודיע לך מה לעשות עם הציוד שלו.

אם בכל זאת אינך מסוגל להגיע אליו. תארוז את כל הציוד שלו בפינה כל שהיא, באופן שמור. כשהוא יחליט לבוא, הוא יוכל לקחת את הציוד שלו (כולל הכרעיים בפריזר).