ריקודים והצגה מול גברים בחודש ארגון .

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/19 12:53 יד בחשון התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום ,

אני קומונרית של סניף בבני עקיבא , ונהוג אצלנו במוצאי שבת אירגון שיש הופעות שכוללות ריקודים והצגה . רציתי לשאול כמה שאלות שקשורות להשלכות הריקודים וההצגה ( מציינת שזה מורכבות גדולה של מסורת שקיימת אצלי בסניף , אבל אני לא רוצה חס וחלילה לפעול כנגד ההלכה , אז הייתי רוצה לשמוע את דעתך. )

1. האם לבנות קטנות מגיל בת מצווה מותר לרקוד מול גברים ?

2 . האם מותר לבנות להציג מול גברים ?

3. האם מותר לבצע דגלנות ?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך ועל רצונך.

אלו שאלות יסודיות מאוד. תנועת בני עקיבא צריכה להחליט האם יש פסיקה כללית לכל התנועה בסוגיות אלו (כפי מה שאני יודע - אין כזו, אבל את צריכה לברר), או שמדובר בהבנה שבכל מקום יש התייחסות אחרת, כמובן שכולם במסגרת הכוונה לעשות כהלכה, ולכן הפסיקה בשאלות אלו היא מקומית.

אם אין פסיקה כללית - עדיף כמובן שרב המקום יפסוק בעניין, אבל לצערי בהרבה מקומות זה לא שייך.

וכמובן, יש דעות שונות בנושאים אלה, כמו הרבה נושאים בהלכה.

לכן, רק אם אין פסיקה כללית של בני עקיבא, ורק אם לא שייך לפנות לרב המקומי, אני כותב את עמדתי:

העיקרון הוא שכאשר מדובר בשפת גוף - לגברים אסור לראות שפת גוף של נשים. ההלכה מחייבת אותם להימנע מכך, ואין הם רשאים לראות אפוא ריקוד של בנות.

לעומת זאת, כאשר במוקד לא עומד שפת הגוף - כמו בדגלנות או בהרצאה - אין לאסור.

לגבי הצגה - הדבר מאוד תלוי בהקשר ובנסיבות.אם זו הצכה שבמרכזה עומדים הדיבורים והעיסוק בתוכן שלה - מותר, אך אם גם היא מתמקדת בשפת הגוף של השחקנים - אסור.

כל טוב