קעקוע

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 14/11/19 12:58 טז בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

תמיד שנאתי קעקועים ועד עכשיו אני חושב שזה סתם שטויות וזה מגעיל. אבל פתאום אני מוצא את עצמי מתכנן על לעשות קעקוע עוד כמה שנים קעקוע שקשור ליחידה מיוחדת בצבא אני חושב שזה יפה אפילו שזה שטויות אז רציתי לשאול בתורה אסור לעשות קעקוע זה בסדר אם אני אעשה ואז אני אוריד עוד כמה שנים? כי אפשר להוריד בקלות בלייזר.

ועוד שאלה אם אני עושה קעקוע שקשור לתורה או שם השם זה מותר? כי זה קשור לתורה ואסור למחוק את שם ה'

תודה.

תשובה

שלום רב,

לא נדון כאן בכל פרטי האיסור (|מה אסור מהתורה , מה לא, מה מותר וכו' ) אענה באופן כללי.

קעקוע באופן כללי אסור. לכן, אם איסורים חשובים לך אל תעשה .

קעקוע שקשור לתורה גם אסור . אך במעשה כזה ישנה גם חוצפה לעשות זאת, הרי זה איסור , הקב"ה מגנה את זה, אז לבוא בשם הקדושה לכאורה ולעבור על איסור ?!

ועוד יותר - את שם ה' לכתוב?

הרי אסור גם להיכנס עם זה לשירותים ולמקלחת או מקום מטונף . לא סתם אמרו חז"ל עבירה גוררת עבירה.

לגבי מחיקת ה' מגוף האדם זה דיון קצת שונה ממחיקה רגילה כבר היו מקרים ( הזויים ) בעניין .

לכן בני שמע ואיעצך דבר, הרחק מן הכיעור וכל הדומה לו . קשט עצמך בכיפה , ציצית , תפילין, מצוות, וכל דבר המקרב אותך לקב"ה .

אני מברך אותך שתזכה לקרבת אלוקים לי טוב .