קללה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/05/20 07:04 כו באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני סובלת מחשבות טורדניות ובזמן האחרון זה התפתח גם לקללות,אני מקללת בראש ומנסה כמה שיותר להתעלם מזה.

אך היום אני כמעט בטוחה שבטעות פלטתי אחת מה״קללות״ שחשבתי בראש והוצאתי אותה בדיבור.

אם אמרתי אותה בקול אז לא אמרתי אני מאחלת ל...שיהיה כך וכך אלא אמרתי זאת כעובדה:יהיה כך וכך.

אני מפחדת נורא ובוכה,מה עלי לעשות?האם התרת קללות תסיר את הקללה במאה אחוז?האם יש לה תוקף הלכתי?אני מפחדת שאותו האיש יפגע מהקללה הזו.

תשובה

שלום

אין לדבר הזה משמעות וזה לא יפגע באותו האיש.

כמובן שראוי מאוד להימנע מאמירות כאלה.

האם חשבת לבקש סיוע מקצועי רגשי בנושא של המחשבות האלה? אולי כדאי

כל טוב