צרוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/02/20 22:45 יא בשבט התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב אבנר פורת

מה ההבדל בין קריעה לפרימה ?

מה הכוונה: והשנוי יבוא מהמקבלים,

ויקרא פרק יג מה

וְהַצָּרוּעַ אֲשֶׁר-בּוֹ הַנֶּגַע בְּגָדָיו יִהְיוּ פְרֻמִים וְראשׁוֹ יִהְיֶה פָרוּעַ וְעַל-שָׂפָם יַעְטֶה וְטָמֵא טָמֵא יִקְרָא

ספר החינוך מצוה קעא - הנהגת המצורע בקריעה ופרימה וכל מטמאי אדם (מ)

וכלל דברינו, כי כל המקרה הרע המתחדש באדם הוא פעולה המתחדשת באדם בהסתרת פני השם מן האיש, כלומר שהשם מסיר שמירתו מעליו מצד חטאו עד שיקבל העונש הראוי לו לפי החטא, ואז יצוה מלאכיו לשומרו כאשר בתחילה, כמו שכתוב דברים ל"א, י"ז והסתרתי פני מהם והיה לאכול, ומצאהו רעות רבות וצרות, ואמר ביום ההוא הלא על כי אין א-להי בקרבי מצאוני הרעות האלה. וכתב חכם אחד, ידענו כי השם אחד, והשנוי יבוא מהמקבלים, והשם לא ישנה מעשיו כי כולם הם בחכמה.

תודה

תשובה

שלום

נראה שזו טעות דפוס, כי אצלי כתוב "בפריעה ופרימה", וזה כמובן מוסב אחד על השיער ואחד על הבגדים.

'השינוי יבוא מהמקבלים' - הכוונה שלמרות שאולי נראה שיש כאילו שינוי בקב"ה בזמן הסתר פנים, כבצם זה לא שינוי בו, אלא אצל הברואים שהם המקבלים חל השינוי וממילא הגילוי ביחס אליהם משתנה.

כל טוב